Fisketips Havørredens Hemmeligheder 3

Fisketips

fra Havørredens Hemmeligheder 3


Copyright © Fotos og tekst må ikke benyttes uden tilladelse
Filmens blink

I filmen “Havørredens Hemmeligheder 3 spin/forår” ser vi Thomas Hansen fiske med forskellige blink. I filmen ser man deres gang i vandet, og han fortæller hvordan – og hvornår han benytter de forskellige blink.Gennemløbsblink

I filmen “Havørredens Hemmeligheder 3 spin/forår” ser vi Thomas Hansen fisker med ultra-lette blink monteret som gennemløbsblink, og vi ser hvorledes han monterer blinket, og forklarer om de forskellige muligheder. I filmen ser man undervandsoptagelser der tydeligt viser hvorledes denne montage får blinket til at gå mere livligt i vandet. Montagen kan benyttes på stort set alle typer og størrelser blink.

Der skal benyttes fletline, og krogen bør monteres i en lille springring.

Man starter med at lave en løkke for enden af fletlinen. Løkkens længde skal være ca. halvdelen af blinkets længde. Knuden er kirurgknuden.

Knuden er dermed placeret midt på blinket, og ikke nede ved springringen, hvor den let vil blive slidt.

Under det tidlige forårsfiskeri benytter Thomas ofte denne hvide 10 grams wobbler. Det er en Magic Minnow trout Runner – den findes iøvrigt under forskellige navne. Det er en gennemløbswobbler. Som man ser på undervandsoptagelserne i filmen har den ikke store udslag i vandet – det er nogle gange en fordel tidligt på foråret når vandet er koldt. Thomas monterer ofte nogle flashstrimler på trekrogen for at gøre den ekstra lokkende.

Dette er også en Magic Minnow Trout Runner – blot i brun. Thomas har erfaring for at denne farve er særlig god til det tidlige forårsfiskeri inde på fjorden. Og det får vi virkelig at se i filmen. Her benytter han næsten altid en fast monteret ophænger, og fluen er en Final Shrimp.

Dette er blinket Stripper, men monteret omvendt – altså med den brede ende bagest. Monteret på denne måde kaldes blinket Cola. Det har en helt anderledes gang i vandet – det roterer nemlig omkring sin egen akse. I filmen ser vi Thomas demonstrere, hvorledes man skal fiske blinket for at det skifter omdrejningsretning under indspinningen. Thomas benytter oftest en 12 gram version.

Magic Minnow Salty. Thomas benytter den som en god all-round wobbler, og i filmen ser vi han benytter den til fiskeri i “badekarret” tæt under land. I filmen benytter han den i størrelsen 18 gram.

Fladbukken 22 gram er et gennemløbsblink som Thomas benytter når der er tobis i vandet. Med dette blink viser han et såkaldt “hængende spin/stop” der gør at blinket roterer hurtigt omkring sin egen akse mens det synker – det kan havørreden sjældent stå for. Det er langtfra alle blink der roterer når de synker – men f.eks. Smelt og Flipper i 15 gram og Jensen Tobis i 16 gram har denne egenskab. Vi hører gerne om andre blink der kan dette.

Sømmet er en klassiker i dansk kystfiskeri. I filmen fisker Thomas med Sømmet i en situation hvor der er tobiser inde ved kysten. Vi ser hvorledes han med succes fisker Sømmet hurtigt og med rykvise bevægelser. Enkeltkrogen er monteret med flashstrimler. Undervandsoptagelserne i filmen viser hvorfor præcis dette blink er så velegnet til den teknik Thomas anbefaler at benytte, når der imiteres tobis.

Siden er udgivet af  Wide Open Outdoor  Film

Niels Vestergaard   •  info@wideopen.dk